OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Brexitin jälkeisestä Britanniasta tulee EU:n “kilpailija” kuten Yhdysvallat ja Kiina, varoittaa Merkel

Saksan liittokansleri Angela Merkel toteaa, että Britanniasta tulee ”potentiaalinen kilpailija” aivan kuten Yhdysvalloista ja Kiinasta, kun ne lähtevät ryhmästä. Merkel lausui kommentit sen pohjalta, kun molemmat osapuolet saapuvat kriittiseen viikkoon sopiakseen Brexit-sopimuksesta.

Merkel lausui karkeat huomautukset sunnuntaina illalla Pariisin Élyséen palatsissa, jossa hän oli Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vieraana työillallisella. Brexit oli epäilemättä korkealla asialistalla.

Se osoittaa huomattavaa irtaantumista tutusta EU-linjasta, että Britannia pysyy ystävällisenä naapurina kaikissa Brexitin jälkeisissä tilanteissa, yhdestä ryhmän aikaisemmin vaikutusvaltaisimmista jäsenistä. Se herättää myös merkittäviä epäilyjä siitä, voivatko Saksa ja Britannia pysyä läheisinä kumppaneina Brexitin jälkeen.

Britannian ja EU:n virkamiehet pyrkivät epätoivoisesti sopimukseen, joka voidaan allekirjoittaa torstaina ja perjantaina Brysselissä pidettävässä Eurooppa-neuvoston huippukokouksessa. EU-27-maiden johtajat, joko hyväksyvät osapuolten välittämän sopimuksen tai harkitsevat 50 artiklan jatkamisen tarjoamista ja viivästyttävät Brexit-sopimusta.
RT