OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

EU jatkaa sanktioita neljää venäläistä vastaan Salisburyn kemialliseen hyökkäykseen liittyen

EU jatkoi maanantaina voimassaolevia pakotteita neljälle väitetylle Venäjän tiedustelupalvelun agentille, joiden Britannia väittää liittyvän Sergei ja Yulia Skripalia vastaan vuonna 2018 järjestettyyn hermomyrkkyhyökkäykseen Britannian Salisburyssä. Sanktioiden jatkaminen on osa yritystä torjua kemiallisia aseita, EU:n tiedotteessa sanottiin.

28 EU-valtion ulkoministerit äänestivät kemiallisten aseiden pakotteiden järjestelmän jatkamisesta 12 kuukaudella, joka kohdistuu tällä hetkellä yhdeksään henkilöä, mukaan lukien neljä Venäjän ja viisi Syyrian virkamiestä.

EU-neuvosto totesi lausunnossaan, että se “jatkoi EU:n rajoittavia toimenpiteitä kemiallisten aseiden käytölle ja leviämiselle 16. lokakuuta 2020 saakka”.

Tämä päätös “myötävaikuttaa EU:n pyrkimyksiin torjua kemiallisten aseiden leviämistä ja käyttöä”, lausunnossa todetaan.
RT