OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

”Lähestymistapamme ei ole muuttunut”: Kreml sulkee pois mahdolliset konfliktit Turkin kanssa Syyriassa

Venäjä on johdonmukaisesti tukenut Syyrian poliittisen ratkaisun prosessia ja vastustanut kiihkeästi kaikkia mahdollisesti haitallisia toimia, Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi meneillään olevasta Turkin operaatiosta.

“Venäjän lähestymistavassa tähän kysymykseen ei ole mitään uutta”, Peskov kertoi Venäjän tiedotusvälineille kommentoidessaan Pohjois-Syyrian tapahtumia, joissa Turkin joukot ovat käynnistäneet hyökkäyksen aluetta hallussa pitäviä kurdijoukkoja vastaan, joita Ankara pitää terroristeina.

Venäjän presidentin tiedottaja totesi, että Turkin Peace Spring -operaation alusta lähtien Moskova on korostanut, että “kaikki toimet, jotka voivat haitata tai pysäyttää Syyrian poliittisen ratkaisun prosessin ja lisätä edelleen jännitteitä”, ovat “ehdottomasti ei-toivottuja. .”

Samalla hän teki selväksi, että Venäjä “ei edes harkitse” mahdollisen sotilaallisen konfliktin mahdollisuutta Turkin kanssa Syyriassa. Tiedottaja sanoi, että molemmilla valtioilla on läheiset yhteydet sekä diplomaattien että armeijan välillä, jotka auttaisi heitä välttämään tällaista kehitystä.

Hänen sanansa tulivat kesken uutisia siitä, että Pohjois-Syyrian kurdien johtama hallinto väitti päässeensä sopimukseen Damaskoksen kanssa Syyrian hallituksen joukkojen lähettämisestä Turkin rajalle. Joidenkin raporttien mukaan Syyrian armeija siirtyi jo rajaa kohti, saapuessaan Alepon pohjoisessa provinssissa olevaan Manbij-kaupunkiin myöhään sunnuntaina.

Sunnuntaina, Turkin puolustusministeriön ilmoitti joukkojensa jo siirtyneen 30-35 km kurdien hallitsemalle alueelle – selvästi ehdotetun 30 km “turvavyöhykkeen” ulkopuolelle. Turkin eteneminen johti kurdien siviilien karkottamiseen alueelta.

Kurdien on myös ilmoitettu luopuneen leireistä, joissa islamilaisen valtion militantteja pidettiin. Tällainen kehitys herätti huolenaiheita Moskovassa, koska presidentti Vladimir Putin varoitti aiemmin, että Turkin hyökkäys voi myötävaikuttaa terroristijärjestön elpymiseen.
RT