OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Syyrian armeija siirtynyt maan koillisosaan torjumaan Turkin hyökkäystä

Syyrian hallituksen joukot ovat ilmoituksen mukaan saapuneet Tell Tameriin, kaupunkiin, joka sijaitsee keskellä kurdien hallitsemaa maata, keskellä turkkilaisten hyökkäystä kurdijoukkoja vastaan.
SANA-uutistoimiston mukaan Syyrian Arabiarmeijan joukot saapuivat kaupunkiin maanantaina. Tell Tamer on suhteellisen pieni kaupunki, mutta se sijaitsee useiden suurten teiden risteyksessä ja on strategisesti tärkeä.

Aikaisemmin hallituksen joukkojen ilmoitettiin saapuneen Raqqan osavaltiossa sijaysevaan Al-Thawraan, joka sijaitsee Euphrates-joen varrella ja joka on kuuluisa läheisyydestään tärkeään patoon.

Syyrian joukkojen liikekannallepano tapahtui, kun Syyrian koillisosassa sijaitsevat kurdijoukot joutuivat rajanaapuri Turkin hyökkäyksen kohteeksi. Ankara käynnisti rajat ylittävän sotilasoperaation, jonka tavoitteena oli luoda ”turvavyöhyke” rajan varrelle. Turkkilaiset näkevät Syyrian kurditaistelijat terroristeina, jotka ovat liittoutuneet Turkissa olevien kurdimilitanttien kanssa.

Syyrian kurdit, jotka aikaisemmin olivat Yhdysvaltojen suojelemia, käytti kurdijoukkoja maajoukkoina taisteluissaan Islamic State (IS, entinen ISIS) terroristiryhmää vastaan. Suojan kuitenkin tosiasiallisesti perui viime viikolla presidentti Donald Trump, joka veti Yhdysvaltojen joukot pois alueelta, jotka olivat aiemmin toimineet yhdessä kurdien kanssa.
RT