OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

37 loukkaantunut ja yli 100 lentoa peruutettu Barcelonan El Prat-lentokentällä

Barcelonan El Prat -lentokentällä on käyty rajuja taisteluja, kun poliisit mellakkavarusteissa joutuivat kohtaamaan valtavan joukon katalaaneja, jotka osoittivat mieltään vuoden 2017 itsenäisyysreferendumin järjestäjille annettuihin pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Espanjan korkeimman oikeuden maanantaina tekemä päätös tuomita kansanäänestyksen takana olleet Katalonian virkamiehet 9 – 13 vuoden vankeuteen, on herättänyt mielenosoituksen myrskyn varakkaan autonomisen Espanjan provinssin pääkaupungissa. Tuomioistuin antoi myös eurooppalaisen pidätysmääräyksen entisestä aluejohtajasta Carles Puigdemontista.

Suuret ihmismassat täyttivät Barcelonan kadut minuuteissa tuomioiden julistamisen jälkeen. Pian kansalaisjärjestöjen tottelemattomuuden aktiivisempaa muotoa kannattava paikallinen ryhmä Demokraattinen Tsunami kehotti kymmeniä tuhansia jäseniä marssimaan kaupungin lentokentällä, joka sijaitsee 15 kilometrin päässä Barcelonan keskustasta.

Tämän jälkeen lentokentällä käytiin kovaa taistelua kutsun kuulleiden vihaisten mielenosoittajajoukkojen ja tilanteeseen lähetettyjen mellakkapoliisin välillä. Tilanteesta kuvatuissa videoista näkee, miten poliisit käyttivät mellakkavarusteita raa’asti väkijoukon keskellä, lyömällä ihmisiä pampuilla ja pakottamalla heidät maahan.

Noin 8000 mielenosoittajaa onnistui kuitenkin pääsemään sisälle ja pysäyttämään lentotoiminnan tehokkaasti kentällä. Yli 100 lentoja on peruutettu, mikä johtaa lentoliikenteen romahtamiseen ja jättää satoja matkustajia kentälle odottamaan.
RT