OHO Live TV Suomi

Joka päivä jotain uutta

Trump valmis tuhoamaan Turkin talouden; tullit ylös ja kaupat alas

Syyttäen Turkkia vaarantamasta siviilejä ja uhkaavan rauhaa ja turvallisuutta Syyrian operaatiollaan, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut tulevista tariffeista ja sanktioista Turkin virkamiehiä ja taloutta vastaan. “Turkin toiminta on saanut aikaan humanitaarisen kriisin ja asettaa olosuhteet mahdollisille sotarikoksille”, Trump sanoi maanantaina ilmoittaessaan tulevista toimenpiteistä Ankaraa vastaan.

Sen lisäksi, että toimeksiannosta määrätään seuraamus nykyisille ja entisille virkamiehille, jotka osallistuvat ”epävakauttaviin toimiin Koillis-Syyriassa”, Trump kertoi nostavansa Turkin terästukien tariffit 50 prosenttiin ja lopettavansa heti neuvottelut 100 miljardin dollarin kaupasta.

Turkki käynnisti Peace Spring -operaationsa viime viikolla sen jälkeen, kun Trump ilmoitti, että hän vetää takaisin Syyrian ja Turkin rajan varrella sijaitsevia Yhdysvaltain joukkoja. Ankara pitää terroristijärjestöinä Yhdysvaltojen kanssa Islamin valtiota (IS, entinen ISIS) vastaan ​​työskenteleviä kurditaistelijoita, ja operaation tarkoituksena oli työntää heidät takaisin 30 km: n päähän rajalta.

“Olen täysin valmis nopeasti tuhoamaan Turkin talouden, jos Turkin johtajat jatkavat tätä vaarallista ja tuhoisaa tietä”, Yhdysvaltain presidentti sanoi. Syyttäessään Ankaraa IS: n voiton vaarantamisesta, Trump ilmoitti myös kaikkien jäljellä olevien Yhdysvaltain joukkojen poistumisesta Syyriasta, lukuun ottamatta oientä joukkoa At-Tanfissa etelässä, Jordanian rajalla.

Yhdysvaltain joukot “tekevät uudelleensijoituksiaan ja pysyvät alueella seuraamassa tilannetta” estääkseen IS: n paluun, Trump lisäsi. “Annetaan Syyrian ja Assadin suojella kurdeja ja taistella Turkkia vastaan omien maidensa puolesta”, Trump oli twiitannut tuntia aikaisemmin viitaten Syyrian presidentti Bashar Assadiin ja lisännyt, että hän keskittyisi mieluummin Yhdysvaltojen ja Meksikon rajan puolustamiseen.
RT