OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

EU:n ministerit eivät päässeet yksimielisyyteen Albanian ja Pohjois-Makedonian mukaantulosta

Euroopan unionin ministerit eivät ole päässeet yksimielisyyteen siitä, aloitetaanko jäsenyysneuvottelut Albanian ja Pohjois-Makedonian kanssa, Ranskan voimakkaasta vastustuksesta johtuen, AP kertoi.

Pahoittelussa kahden Balkanin valtion kansalaisille, laajentumisasioista vastaava komission jäsen Johannes Hahn totesi tiistaina, että EU:n jäsenvaltioiden ”ylivoimainen enemmistö” kannatti Euroopan komission suositusta aloittaa neuvottelut Albanian ja Pohjois-Makedonian kanssa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on vaatinut, että 28 maan EU:ta itsessään uudistetaan ennen, kuin se sallii uusien maiden liittymisen. Hän ja hänen EU-kollegansa keskustelevat asiasta torstaina alkavassa kahden päivän huippukokouksessa Brysselissä.
RT