OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kreikan pakolaisleirien uudelleen järjestelyä, uhkaa uusien tulijoiden raju lisäys

Kreikan itäiset saaret kamppailevat selviytyäkseen maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden saapumisten lisääntymisestä, joka on heikentänyt pyrkimyksiä helpottaa pakolaisleirien ylikuormitusta.

Lesbosiin, Samosiin ja muihin Kreikan itäisen Egeanmeren saariin saapuvien ihmisten määrä on suurin, vuoden 2016 jälkeen, jolloin EU pääsi 6 miljardin euron sopimukseen estääkseen maahanmuuttajia poistumasta Turkin rannikolta ja siirtymästä EU:hun, AP totesi.

Afganistanista, Syyriasta, Irakista ja muualta maahanmuuttajia kuljettavat veneet, saapuvat saarille huolimatta viime viikkojen Kreikan armeijan tukemasta tehostetusta rannikkovartioinnista. Hallitus lupasi nopeuttaa siirtoja mantereelle ja laajentaa leirien verkostoa siellä, mutta saarten uudet tulokkaat ovat tähän mennessä ylittäneet siirrot.