OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Hagibis-taifuuni repi tonneittain ydinjätettä jokeen

Tonneittain ydinjätettä joutui Japanin Furumichi-jokeen, kun tuhoisa Hagibis repi kymmeniä huonosti kiinnitettyjä ydinjätettä sisältäviä säkkejä jokeen. Ongelmana on, että ympäristöministeriö ei kerro kuinka monta.

Hagibis pyyhkäisi tuntemattoman määrän säkkejä Tamuran varastosta, joista kukin sisältää jopa tonnin verran saastunutta maaperää ja kasvillisuutta Fukushiman alueelta, kun joki tulvi viikonlopun taifuunin aiheuttamien rankkasateiden alla.

Fukushima-alueen puhdistamistoimenpiteiden aikana vuoden 2011 ydinonnettomuuden jälkeen kerättyä radioaktiivista ruohoa, lehtiä, likaa ja puuta kerättiin noin 2 667 säkkiä, jotka kaikki sijoitettiin Tamuran varastoalueelle täysin suojaamattomina, paikallinen media raportoi.

Ainakin 17 säkkkiä on löydetty – mutta 10 niistä, jotka löydettiin keskiviikkona joen varrella puista roikkuvana, oli vuotanut radioaktiivisen pitoisuutensa veteen ja ympäristöministeriö on edelleen vaiti, kuinka monta säkkiä vielä puuttuu.

“Radioaktiivisten aineiden pitoisuudet ovat suhteellisen alhaiset ja niillä on vähän vaikutusta ympäristöön”, ministeriö kertoi Kyodo News -yhtiölle ja korosti, että mitattu säteily ei ole kasvanut pussien varastointialueella tai itse joessa.
RT