OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Iranin pääministeri syyttää Israelia ja Saudi-Arabiaa öljytankkkerin hyökkäyksestä

Kuvamateriaali todistaa, että Yhdysvallat, Israel ja Saudi-Arabia ovat vastuussa viime viikon hyökkäyksestä , Iranin kansallisen turvallisuuden ja ulkopolitiikan komission jäsen ilmoitti keskiviikkona.

Todisteet ”viedään YK:n turvallisuusneuvostolle, jotta tämän terrori-iskun takana olevat maat maksavat toimistaan”, Iranin uutistoimisto Mehr lainasi Abolfazl Hassanbeigin sanottua.

Iranin valtiontelevisio ilmoitti perjantaina, että Iranin valtion omistamaan öljytankkkeriin ammuttiin kaksi ohjusta Saudi-Arabian Jeddan satamasta. Iskut aiheuttivat öljyvuodon Punaiseen mereen, kun kahteen laivan säilijöistä tuli iskun yhteydessä repeytymät, joka aiheutti öljyvuodon, noin 96 km: n (60 mailin) ​​päässä Jeddahista, Haaretz raportoi.
Iranin ulkoministeri Javad Zarif totesi tiistaina, että “hyökkäys Iraniin oli hienostunut, valtion tukema toiminta”.
RT