OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yhdysvallat tuhosi oman tukikohtansa Syyriassa, kun joukot vetäytyivät

Yksi suurimmista Yhdysvaltain tukikohdista Pohjois-Syyriassa tuhoutui ilmaiskussa joukkojen vetäytymisen jälkeen, jotta ei lisää tietoja paljastuisi siinä vaiheessa, kun Syyrian hallituksen joukot ottavat sen takaisin itselleen.

Kobanin lähellä sijaitseva Lafargen sementtitehdas oli yhteinen Yhdysvaltain ja Ranskan tukikohdan sijaintipaikka, joka hylättiin keskiviikkona osana Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin määräämää yleistä vetäytymistä. Paikalliset lähteet kertoivat, että Kharab’Ashaqin laitosta pommitettiin pian sen jälkeen.

Yhdysvaltain viranomaiset vahvistivat iskun keskiviikkoiltana sanomalla, että se oli aiemmin suunniteltu ja sen tarkoituksena oli “estää ulkopuolisia käyttämästä koalition operaatiokeskusta”.
RT