OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ankara vahvistaa operaation keskeyttämisen kurdeja vastaan Syyriassa, mutta sanoo tavoitteiden pysyvän ennallaan

Turkki on vahvistanut Yhdysvaltojen kanssa tekemänsä sopimuksen sotilasoperaationsa väliaikaisesta keskeyttämisestä kurdijoukkoja vastaan Pohjois-Syyriassa. Turkki kuitenkin kieltäytyi kutsumasta sopimusta ‘tulitauoksi’ ja lisäsi, että se aikoo jatkaa suunnitelmiaan.

Operaatio Peace Spring keskeytetään viiden päivän ajaksi, ulkoministeri Melvut Cavusoglu ilmoitti. Ilmoitus tuli samaan aikaan, kun Ankarassa vierailulla olevat, Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence ja ulkoministeri Mike Pompeo kertoivat siellä toimittajille samat uutiset.

Sanoessaan, että Turkin armeija lopettaa todellakin uuden hyökkäyksen ja antaa kurdien YPG-joukkojen – joita Ankara kutsuu ‘terroristijärjestöksi’ – poistua ‘turvalliselta alueelta’, Cavusolgu kieltäytyi silti kutsumasta sitä tulitaukoksi. Tällainen on mahdollista vain “kahden laillisen osapuolen välillä”, hän kertoi paikalliselle tiedotusvälineelle.

Hän sanoi myös Turkin jatkavan alkuperäistä strategiaansa luomalla 32 kilometrin syvän ‘turvavyöhykkeen’ Syyrian rajoilleen Eufrat-joesta Syyrian ja Irakin rajalle. Hän lisäsi, että Yhdysvaltojen kanssa tehdyn uuden sopimuksen mukaisesti tätä vyöhykettä valvovat Turkin joukot.
RT