OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Turkin Erdogan lupaa “kääntää uuden sivun” Ankara-Washington-suhteissa

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on luvannut kääntää “uuden sivun” Yhdysvaltojen ja Turkin suhteissa keskustelemalla presidentti Donald Trumpin kanssa ja kehottanut Trumpin neuvonantajia tukemaan hänen “positiivista lähestymistapaansa”.

Kriitikot syyttivät Trumpia antamasta Erdoganille vihreää valoa sotilasoperaation käynnistämiseksi kurdijoukkoja (YPG) vastaan ​​Syyrian pohjoisosassa, vetämällä Yhdysvaltain joukot alueelta viime viikolla. Ankara väitti operaation olevan kohdistunut ”terroristeihin”.

”Vastapuoleni on Trump. Aivan kuten käymme tarvittavia neuvotteluja puhelimitse, pidämme myös henkilökohtaisia ​​tapaamisia, jotka kääntävät uuden sivun Turkin ja Yhdysvaltojen suhteisiin, uuden virstanpylvään ”, hän sanoi perjantaina.
RT

 Ääntämisohjeet