OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ankara julkisti suunnitelmansa “turvavyöhykkeestä”

Turkki esitteli maanantaina peruuttamisajanjakson aattona suunnitelmansa Syyrian 120 km:n “turvavyöhykkeestä”, AFP kertoi. Turkkilainen sotilaslähde kertoi, että kurditaistelijoiden tulisi aluksi vetäytyä alueelta Tal Abyad, jonka Turkin joukot valloittivat hyökkäyksen alkaessa, ja Ras al-Ain, Yhdysvaltojen välittämän sopimuksen nojalla, joka päättyy tiistaina illalla.

Turkki on varoittanut, että ellei näin käy, se jatkaa hyökkäystä Syyrian kurdien YPG-joukkoja vastaan, jonka se aloitti sen jälkeen kun Yhdysvallat ilmoitti vetävänsä joukkoja alueelta.

Presidentti Recep Tayyip Erdogan on toistuvasti sanonut, että Turkki haluaa “turvavyöhykken”, joka on 444 km (275 mailia) pitkä, mutta suunnitelmien ensimmäinen vaihe kattaa vain neljänneksen etäisyydestä.

Damaskoksen ja kurdijoukkojen välinen sopimus Syyrian hallituksen joukkojen sallimisesta tietyille maan pohjoisosille näyttää olevan horjuttanut Ankaran suunnitelmia suuremmasta ‘turvavyöhykkeestä’.