OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Chile jatkaa ulkonaliikkumiskieltoa, sotilaat partioivat kaduilla

Chilen armeija pyrki hillitsemään väkivaltaa asettamalla uuden ulkonaliikkumiskiellon, joka aiheutui Santiagon kuljetushintojen korotuksista. Väkivalta on sen jälkeen levinnyt pääkaupungin ulkopuolelle, johtuen sosiaalisen eriarvoisuuden raivostuneesta paheksunnasta.

Ryöstöjen ja tuhopolttojen estämiseksi tuhannet sotilasjoukot ovat partioinneet pääkaupungissa viikonloppuna aikana, Chilessä vallinneessa poikkeustilassa, joka julistettiin ensimmäistä kertaa Augusto Pinochetin sotilaallisen diktatuurin jälkeen. Santiagon turvallisuudesta vastaava kenraali ilmoitti jatketusta ulkonaliikkumiskiellosta, mielenosoittajien yhteydenottojen jatkuttua taas yhden päivän.

Sillä välin kuolonuhrien määrä on noussut ainakin kahdeksaan, kun palomiehet löysivät vielä viisi ruumista palaneen varaston kellarista. Aikaisemmin ilmoitettiin kolmen ihmisen kuoleman kahdessa erillisessä ryöstö- ja tuhoamishyökkäyksessä supermarketteihin.

Hätätila on nyt laajennettu viiteen kaupunkiin Santiagon lisäksi, ja kaduille on sijoitettu yli 9000 aseistettua sotilasta. Puolustamalla hallituksen kova otteista vastausta väkivaltaisuuteen tässä kriisissä, Chilen presidentti Sebastian Pineran lausui:
“Demokratialla ei ole vain oikeutta, sillä on myös velvollisuus puolustaa itseään käyttämällä kaikkia demokratian tarjoamia välineitä ja oikeusvaltiota taistellakseen niitä vastaan, jotka haluavat sen tuhota.”
RT