OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Harvinainen välähdys Julian Assangesta kuvattuna vankikuljetuksen sisäpuolelta

Ruptlyn kuvaaja onnistui kuvaamaan yksinoikeudella Julian Assangea, joka kuljetettiin Lontoon kaduilla maanantaina pidetyn oikeudenkäynnin jälkeen.
Assange, 48, vietti seitsemän vuotta maanpaossa Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa, ennen kuin hänet luovutettiin Ison-Britannian viranomaisille.

Wikileaksin perustaja kuvattiin ilman pitkää partaa, jota hän käytti viimeisen julkisen esiintymisensä aikana toukokuussa, kun hänet tuomittiin 50 viikoksi vankilaan takuuaikojen ohittamisesta vuosia aiemmin. Hänen oikeudenkäyntinsä aikana hän näytti hämmentyneeltä ja valitti jälleen vangitun olosuhteista.

Assangea pidetään Isossa-Britanniassa vankilassa hänen helmikuussa 2020 pidettävää kuulemistaan varten, jossa päätetään, luovutetaanko hänet Yhdysvaltoihin oikeuden kuultavaksi epäiltynä turvaluokiteltujen tietojen hallussapidosta ja levittämisestä.
RT