OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Netanyahu epäonnistui hallituksen muodostamisessa

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi, ettei hän ole onnistunut muodostamaan yhtenäisyyshallitusta. Presidentti Reuven Rivlin aikoo nyt antaa Netanyahun kilpailijalle Benny Gantzille 28 päivää koalition muodostamiseksi sen jälkeen, kun kumpikaan ei saavuttanut enemmistöä syyskuun väliaikaisissa vaaleissa.

Netanyahu ilmoitti Rivlinille maanantai-iltana palauttavansa mandaatin hallituksen muodostamiseksi. Netanyahu kertoi Facebook-videossaan toimineensa “säälimättömästi” perustaakseen “laajan kansallisen yhtenäisyyden hallituksen”, joka on “mitä ihmiset haluavat”.

Lausunnossaan Rivlin kertoi antavansa Gantzille 28 päivää koalition muodostamiseen. Päätös ilmoitetaan virallisesti seuraavien parin päivän aikana.

Gantz, jonka Sininen ja Valkoinen-puolue voitti eniten paikkoja syyskuun vaaleissa, oli aiemmin hylännyt Netanyahun kehotukset yhtenäishallituksen muodostamiseksi.

Sininen ja Valkoinen-puolue voitti 33 paikkaa, kun taas Netanyahun Likud-puolue sai 32 paikkkaa, kumpikaan ei kyennyt varmistamaan 61 paikkaa, joka tarvitaan enemmistöhallituksen muodostamiseksi 120-paikkaisessa Knessetissä (Israelin parlamentti).
RT