OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Salaperäinen vastalöydetty virus uhmaa evoluutiota

Japanilaiset tutkijat ovat löytäneet uudentyyppisen viruksen, joka voi määritellä uudelleen käsityksemme viruksista ja siitä, kuinka ne lisääntyvät ja leviävät, seulomalla sian ulostetta.
Toisin kuin useimmissa muissa organismeissa, jotka kuuluvat elämän määritelmään, viruksilla ei ole soluja: ne ovat vain osa geneettistä materiaalia (RNA tai DNA) proteiinikilvessä, joka kykenee tartuttamaan solun ennen replikoitumista.

Sian ulosteen seulonnassa Tokion maatalouden ja tekniikan yliopiston (TUAT) tutkijat löysivät viruksen, joka uhmasi kaikkea, mitä luulimme tietävämme tartunnan tekijöistä.

“Tässä tutkimuksessa löydetyllä rekombinanttiviruksella ei ole rakenneproteiineja”, kertoo TUAT: n virologi Tetsuya Mizutani ryhmän tyypin enterovirus G (EV-G) -kannasta. “Tämä tarkoittaa, että rekombinanttivirus ei voi tehdä viruspartikkeleita.”

Tarvitaan paljon enemmän tutkimusta, jotta ymmärrämme täysin, mitä tässä tapahtuu, mutta löytö saattaa kasvattaa ymmärrystämme viruksista yleensä, samalla räjäyttämällä uusia tutkimusovia ihmisten suurimpien biologisten uhkien torjumiseksi.
“Meillä saattaa olla edessämme täysin uusi viruksen evoluutiojärjestelmä”, Mizutani sanoo.
RT