OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Turkin operaatio Syyriassa voi johtaa terroristien “käänteiseen muuttoliikkeeseen” kotimaahansa – Venäjän puolustusministeri Shoigu

Venäjän puolustusministeri Sergey Shoigu on varoittanut ulkomaisten militanttien “käänteiseen muuttoliikkeeseen”, kotimaahansa Syyrian vankiloista ja leireistä, Turkin sotilasoperaation myötä.

Puhuessaan Pekingin Xiangshan-foorumilla Shoigu sanoi, että 12 vankilaa, jotka pitävät Islamin valtion (IS, entinen ISIS) vankeja, ja kahdeksan leiriä, joissa heidän perheenjäsenensä ovat, on jätetty vartioimatta Turkin operaation “Peace Spring” alkamisesta Syyrian pohjoisosassa. “Tämä voi johtaa terroristien niin kutsuttuun käänteiseen muuttoliikkeeseen takaisin kotimaahan”, hän selitti.

Ministeri Shoigu esitteli myös IS:n leviämisalueen Kaakkois-Aasiassa sen jälkeen, kun ryhmä oli pääosin tuhottu Syyriassa.
Hän mainitsi Sri Lankan huhtikuussa 2019 suoritetut terrori-iskut esimerkkinä alueen elpyneestä uhasta, joka oli ollut lepotilassa useita vuosia. “Alueella on nyt rekisteröity ääriliikkeiden aktiivisuus, noin 60 niistä on nimetty terroristiryhmiksi”, ministeri lisäsi.
RT