OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yhdysvaltain joukot tuhoavat lentokentän ja laitteet, vetäytyessään Pohjois-Syyriasta

Yhdysvaltain joukkojen vetäytyessä, joukot pommittivat yhden tukikohtansa ja kiitoradan lähellä Tell Tamerin kaupunkia Pohjois-Syyriassa ja toisaalla tuhottiin varusteet. Pikaisesti hylätyt tilat ovat aikaisemmin aiheuttaneet vaikeuksia Washingtonille.
Syyrian Hasakan provinssin lentokenttä, joka sijaitsee Turkin rajalla, kykeni ottamaan vastaan suuria sotilaskuljetuskoneita ja helikoptereita, SANA-uutistoimisto kertoi.

No, ei enää, kun amerikkalaiset räjäyttivät kiitoradan, todennäköisesti estääkseen maan omistajen käyttämästä sitä. Syyrian armeija, Damaskoksen mukaan, valtasi Tell Tamerin, juuri kun Yhdysvaltojen joukot vetäytyivät.

Turkin armeijan ja kurdien joukot taistelevat tällä hetkellä suhteellisen lähellä entistä Tell Tamerin tukikohtaa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump määräsi Yhdysvaltain joukot vetäytymään Syyriasta “mahdollisimman turvallisesti ja nopeasti”, jotta ne eivät joutuisi taistelevien osapuolten väliin.
RT