OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yli 100 panssaroitua ajoneuvoa saapunut rajan yli Irakiin

Pohjois-Syyriasta lähtevät Yhdysvaltain joukot ovat ilmoitusten mukaan siirtyneet Irakiin, missä ne jatkavat näennäisesti loputtoman sotilaallista läsnäoloansa alueella. Donald Trump oli vihjannut sotilaiden palavan kotiin.

Yli 100 panssaroitua ajoneuvoa havaittiin saapuvan Irakiin Sahelan rajanylityspaikasta Dohukin maakunnassa, Reuters sanoi. Irakin kurdien tiedustelulähde kertoi uutistoimistolle, että Yhdysvaltain sotilaat olivat ylittäneet rajan Irakin puoliautonomiseen Kurdistanin alueelle.

Maanantain joukkojen siirto on osa Pentagonin suunnitelmaa siirtää kaikki Pohjois-Syyriasta vetäytyneet lähes 1000 henkeä Länsi-Irakiin. Yhdysvaltain puolustusministeri Mark Esper kertoi lauantaina, että joukot osallistuvat käynnissä oleviin operaatioihin islamilaista valtiota (IS, entinen ISIS) vastaan. Hän lisäsi, että ei ollut vielä päätetty, suorittavatko Yhdysvaltain sotilaat tehtäviä Syyriassa uudesta kodistaan Irakista käsin.
RT