OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Saksan puolustusministeri ehdottaa Pohjois-Syyriaan turvavyöhykettä siirtymään joutuneiden siviilien suojelemiseksi

Saksan puolustusministeri on ehdottanut turvavyöhykkeen luomista Syyrian pohjoiseen siirtymään joutuneiden siviilien suojelemiseksi. Turvavyöhyke varmistaisi myös sen, että taistelua islamilaista valtiota (IS, entinen ISIS) vastaan jatkuisi, Annegret Kramp-Karrenbauer sanoi.

Ulkoministeri, joka on Angela Merkelin ensisijainen seuraaja kansleriksi sanoi, aikovansa keskustella aloitteesta Naton kumppaneiden kanssa tällä viikolla eikä hän poissulkenut saksalaisten sotilaiden lähettämistä Syyriaan sanomalla, että se on parlamentin asia, Reuters raportoi.

“Emme voi vain seurata ja katsella, tekemättä mitään”, sanoi Merkelin konservatiivisten kristillisdemokraattien johtaja Kramp-Karrenbauer. “Ehdotukseni on, että perustamme kansainvälisesti valvotun turvavyöhykkeen, johon osallistuvat Turkki ja Venäjä”, hän lisäsi.
RT