OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Assad vieraili etulinjassa Idlibissä, lupasi ottaa takaisin kaikki Syyrian maat

Syyrian presidentti Bashar Assad on vieraillut etulinjassa Idlibin maakunnassa, militantien viimeisessä suuressa linnoituksessa. Hän lähetti Ankaralle selkeän viestin, että Damaskos aikoo saada takaisin kaikki alueensa. Assad teki yllätysvierailun etulinjalle tiistaina.

Hän tapasi joukot Khan Sheikhounin kaupungista länteen, jonka Syyrian arabiarmeija on äskettäin vapauttanut. Käynti etulinjoilla oli seurausta Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja hänen turkkilaisen kollegansa Recep Tayyip Erdoganin välisissä keskusteluissa Sotšissa. Poikkeuksellisen pitkän kokouksen aikana molemmat johtajat keskustelivat Syyrian tilanteesta ja allekirjoittivat muistion, jonka tarkoituksena on lievittää jännitteitä pohjoisessa sijaitsevassa kurdien hallitsemassa alueella.

Pohjois-Syyrian keskustelujen jatkuessa Moskovassa, Assad varmisti, ettei hänen asenteestaan ​​Turkin operaatiossa synny väärinkäsityksiä. “Erdogan on varas, joka nyt varastaa maatamme”, Assad sanoi sitoutuen ottamaan takaisin jokaisen tuuman Syyrian alueelta.

Puhuessaan Putinin kanssa puhelimessa Sotšin neuvottelujen jälkeen, Syyrian presidentti ilmaisi tyytyväisyytensä keskustelujen tuloksiin, mutta sanoi jatkavansa terrorismin torjuntaa “kaikilla laillisilla keinoilla”. Hän painotti myös “täydellistä kieltäytymistä” kaikista Syyriaan kohdistuvista invaasioista, tekosyistä riippumatta, hänen toimistonsa totesi lausunnossa. RT