OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Irak pyytää YK:lta apua Yhdysvaltojen luvattomien joukkojen karkottamiseksi maasta

Irakin hallitus etsii kansainvälistä apua, kun Syyriasta vetäytyvät Yhdysvaltain joukot saapuivat Länsi-Irakiin ilman lupaa. Bagdadin on nyt ryhdyttävä oikeustoimiin kutsumattomia vieraita vastaan.

Bagdad ei antanut lupaa Yhdysvaltain joukkoille pysyä Irakissa, pääministeri Adil Abdul-Mahdi vahvisti uudestaan keskiviikkona.

Yhdysvaltain puolustusministeri Mark Esper kertoi tiistaina, että Syyriasta tulleet Yhdysvaltain joukot käyttäisivät Irakia valmistautumiseen kotiin menemistä varten ja hän vakuutti, että tavoitteena ei ole “pysyä Irakissa pysyvästi”. Esper ei täsmentänyt, kuinka kauan amerikkalaiset joukot aikovat olla Irakissa.

Washington siirsi joukkonsa Pohjois-Syyriasta, kun Turkki hyökkäsi alueen kurdijoukkoja vastaan, joita Ankara pitää terroristeina.

Turkki ilmoitti tiistaina, ettei se käynnistä uutta hyökkäystä kurdeja vastaan ​​viiden päivän tulitauon aikana, presidentti Recep Tayyip Erdoganin käymien pitkien keskustelujen jälkeen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa Moskovassa.

Yhdysvalloilla on jo 5000 sotilasta Irakissa, Irakin hallituksen kanssa tehdyn sopimuksen nojalla, mutta sopimus on kiistanalainen, ja monet irakilaiset pitävät sitä miehityksen jatkamisena Yhdysvaltojen tuhoisan 2003 hyökkäyksen jälkeen.
RT