OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kiinan kokonaisuudessaan rahoittama ja rakentama 1,5 miljardin ratahanke valmistunut Keniassa

Kiina on kehittänyt Kenian rautatiepalvelua osana Belt and Road -aloitetta Aasian, Euroopan ja Afrikan yhdistämiseksi. Rautatie on Kenian suurin infrastruktuurihanke sen itsenäisyyden julistuksen jälkeen. Niin sanottu SGR-projekti (Standard Gauge Railway) käynnistettiin vuonna 2017. Päivittäisen aikataulun mukaisesti Mombasan satamakaupungin ja Nairobin välistä yhteyttä on jo käyttänyt jopa kaksi miljoonaa matkustajaa.

Kiinan rahoittaman rautatien toinen osa, 120 km:n reitti, joka yhdistää Kenian pääkaupungin Nairobin Keski-Riftin laakson kaupunkiin Naivashaan, avattiin viime viikolla. Kenian presidentti Uhuru Kenyatta oli mukana reitin “neitsytmatkalla.”

Vaihe yksi ja kaksi eivät päätä suurta ratahanketta. Tulevina vuosina se tulee yhdistämään kuusi muuta Itä-Afrikan maata, avaten alueen kansainväliselle kaupalle.
RT