OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kreikka suunnittelee tiukempia turvapaikka-sääntöjä selviytyäkseen maahanmuuttajien tulosta

Kreikan hallitus lupasi tiistaina tiukentaa maahanmuuttajien turvapaikkahakemusmenettelyä, laajentaa säilöönottovaltuuksia ja nopeuttaa karkotuksia, kun maa kamppailee selviytyäkseen uusien tulokkaiden lisääntymisestä.

Eduskunnalle toimitetussa 250-sivuisessa lakiluonnoksessa vaaditaan myös tiukempia perusteita turvapaikkahakemusten arvioinnissa, AP raportoi. “Ihmisten tulisi tietää, etteivät he saa tulla Kreikkaan, hakea turvapaikkaa ja oleskella maassa ikuisesti”, hallituksen edustaja Stelios Petsas sanoi.

Maahanmuuttajien ja pakolaisten saapuminen kesällä on lisääntynyt voimakkaasti Kreikan saarilla lähellä Turkin rannikkoa.

Hallitus laajentaa leirien verkostoa Kreikan mantereella väittämällä, että uuden järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi tarvitaan tiukempia poliisitoimia. Ihmisoikeusryhmien mukaan ehdotetut uudet säännöt ovat liian rajoittavia.
RT