OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

”Terroristiluettelo”, jossa pääosin muslimeja, antaa pankeille 3 miljoonan henkilön nimet, joilta palvelut evätään – raportti

Massiivinen, jatkuvasti kasvava tietokanta, jota maailman suurimmat pankit käyttävät terrorismin rahoituksen ja muiden rikosten seuraamiseen, on koonnut miljoonia nimiä varmentamattomista lähteistä, mukaan lukien skandaalilehtien ja hakukoneiden tulokset.

World-Check-tietokanta lisää joka kuukausi 25 000 nimeä massiiviseen riskiluetteloon, jota käyttää 49 maailman 50 suurimmasta pankista, seuraamaan mahdollisia taloudellisia, lainsäädännöllisiä ja maineellisia vastuita. Yli kolme miljoonaa ihmistä on tällä hetkellä luettelossa, monia ei ole tuomittu mistään rikoksesta, toiset eivät edes tiedä olevansa epäiltyjen listalla.

Listalle ​​pääsy on helppoa, World-Checkin työntekijät kaappaavat julkisesti saatavilla olevista lähteistä, tuomioistuinkirjeistä hakukoneiden tuloksiin, ja näennäisesti tarkastavat pieniä osia vain vähän varmuutta löytääkseensa. Al Jazeeran suorittamassa tutkimuksessa löydettiin satoja tuhansia muslimien nimiä listalta, joiden ei olisi siellä pitänyt olla. Yhdessä esimerkissä eläkkeellä oleva egyptiläinen jalkapalloilija Mohamed Aboutrika nimitettiin ”terroristiksi”, sen jälkeen kun Egyptin hallitus lisäsi hänet kotimaisen terrorismin luetteloon, hänen tuettua maan ensimmäistä demokraattisesti valittua presidenttiä Mohamed Morsia.

Ylikansoitettujen terroristitietokantojen lisäksi Qatarin yksikkö havaitsi, että World-Check liittää Israelin ja muiden maiden skandaalilehdissä ja tabloid-sanomalehdissä olleita nimiä listoille, vaikka sen omalla verkkosivustolla väitetään, että tutkimus on peräisin hyvämaineisista julkisista lähteistä. Check ylpeilee sillä, että sen tietokanta sisältää paitsi tuomittuja, myös ”syytettyjä, tutkittuja, pidätettyjä, kuulusteltuja tai oikeudenkäynnissä olevia ja olleita” henkilöitä, mukaan lukien kaikki lahjonnasta orjatyöhön, huijaamiseen ja ympäristörikoksiin”.

Kourallinen muslimijärjestöjä, kuten Finsbury Parkin moskeija ja Lontoon Palestiinan palautuskeskus, ovat nostaneet kanteen World-Checkiä vastaan, yhteisöjen sisällyttämisestä terrorismiluetteloon, mikä moskeijan tapauksessa johti sen pankkitilien jäädyttämiseen. Molemmat yhteisöt pääsivät asiassa ratkaisuun ja heidän nimensä poistettiin listoilta. World-Checkin tiedottaja kertoi Al Jazeeralle, että jokaisella, joka uskou olevansa virheellisesti mukana, on oikeus pyytää tietojaan ja tiedustella asemaansa.
RT