OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Venäjä toivoo Syyrian kurdien lähtevän Turkin raja-alueilta vapaehtoisesti ilman verenvuodatusta

Moskova toivoo, että kurdit vetäytyvät vapaaehtoisesti ja “ilman verenvuotoa” Syyrian ja Turkin rajan lähellä sijaitsevilta alueilta, Venäjän varaulkoministerin Sergei Vershininin lainattiin sanoneen keskiviikkona.

Kremlin tiedottaja Dmitry Peskov sanoi aikaisemmin, että jos kurdijoukot eivät pysty vetäytymään ja luopumaan aseistaan, Syyrian rajavartijoiden ja Venäjän sotapoliisien on pakko vetäytyä takaisin. “Itse asiassa Turkin sotakone tulee murskaamaan jäljellä olevat kurdiyksiköt”, TASS lainasi tiedottajan sanoneen.

Vershinin sanoi myös, että kurdikansan kohtalo olisi määritettävä heidän keskusteluissaan Damaskoksen kanssa ja sopimukset olisi määriteltävä yksityiskohtaisesti Syyrian uudessa perustuslaissa.

Moskova on ollut yhteydessä Yhdysvaltojen kanssa, sen Turkin kanssa tekemästä Syyrian-sopimuksesta.
RT