OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Venäjän sotilaspoliisi siirtynyt Syyrian ja Turkin väliselle rajalle

Venäjän sotilaspoliisin osasto on ylittänyt Eufrat-joen ja aloittanut siirtymisen kohti Syyrian ja Turkin rajaa, Venäjän puolustusministeriö vahvisti keskiviikkona.

Siirtyminen merkitsee presidentti Putinin ja presidentti Erdoganin välisen sopimuksen täytäntöönpanon alkamista tiistaina pidetyn kokouksen jälkeen.

“Venäjän sotilaspoliisin yksiköt auttavat turvaamaan väestön turvallisuutta ja ylläpitämään järjestystä, suorittavat partiointia alueella ja helpottavat kurdijoukkojen vetäytymistä yli 30 kilometrin päähän Turkin rajasta”, sanotaan ministeriön lausunnossa.

Presidentti Vladimir Putinin ja hänen kolleegansa Recep Tayyip Erdoğanin tekemän sopimuksen mukaan tiistaina Venäjän Sotšissa pidetyssä maraton keskusteluista lähtien Venäjän sotilaspoliisin ja Syyrian rajavartijoiden oli määrä alkaa valvoa kurdijoukkojen vetäytymistä, vähintään 30 km Syyrian puolelle, alkaen keskiviikkona 23. lokakuuta. Kurdijoukkojen poistumisen tulisi olla valmis 150 tunnin kuluessa. Turkki on luvannut olla käynnistämättä uutta hyökkäystä kurdijoukkoihin alueella, johon Turkki oli aiemmin kohdistanut Peace Spring -operaationsa.
RT