OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

SDF:n mukaan Turkki rikkoo tulitaukoa Syyriassa, kehottaa Yhdysvaltoja puuttumaan asiaan

Kurdien johtamat Syyrian demokraattiset joukot (SDF) sanoivat, että Turkki ja sen syyrialaiset kapinallis liittolaiset olivat torstaina käynnistäneet suuren maa hyökkäyksen kolmeen kylään, aseleposopimuksesta huolimatta. SDF kehotti myös Yhdysvaltoja puuttumaan välittömästi hyökkäyksen lopettamiseksi, Reuters raportoi.

SDF:n mukaan turkkilaisten joukkojen hyökkäys aseleposopimuksen ulkopuolella sijaitseviin kyliin oli pakottanut tuhansia siviilejä pakenemaan. “Joukkomme ovat edelleen taistelussa”, lausunnossa todettiin.

Turkki on vastuussa “tulitaukoprosessin heikkenemisestä”, SDF sanoi. Erikseen SDF:n virkamies Mustafa Bali tweettasi, että organisaatio käyttäisi laillista itsepuolustusoikeuttaan.
RT