OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ankara vaatii Yhdysvaltoja luovuttamaan SDF:n kurdikomentajan

Yhdysvaltojen viranomaisten on luovutettava kurdijohtoisen Syyrian demokraattisten joukkojen komentaja Turkille hänen saapuessaan Yhdysvaltoihin, Turkin oikeusministeri Abdulhamit Gul sanoi perjantaina.

Ankara haukkkui aikaisemmin Washingtonia pitäessään häntä “oikeutettuna poliittisena hahmona”.

Yhdysvaltain senaattorit kehottivat keskiviikkona ulkoministeriötä nopeasti myöntämään viisumin kenraali Mazloum Kobanille, jotta hän voisi käydä Yhdysvalloissa keskustelemassa Syyrian tilanteesta. Ankara sanoo Kobanin olevan terroristi, joka on yhteydessä kurdijoukkoihin jotka kapinoivat Turkissa, Reuters sanoi.

Gul sanoi, että Turkki vaatii Yhdysvaltain viranomaisia pidättämään Mazloumin heti, kun hän saapuu Yhdysvaltoihin. Hänen mukaansa ulkoministeriö oli toimittanut luovutuspyynnön Washingtonille.
RT