OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Emilia Soini kaatui taistellen squashin MM-kilpailujen avauskierroksella

Suomen ykköspelaaja Emilia Soini oli lähellä yllättää Egyptin Zeina Mickawyn squashin henkilökohtaisten MM-kilpailujen ensimmäisellä kierroksella Kairossa. Maailmanlistan 20. Mickawy oli kuitenkin parempi 32 minuuttia kestäneessä ottelussa erin 3-1. 

Ensimmäinen erä näytti jo siltä, että Soini vie sen helpohkosti. 4-10 -tappioasemasta Mickawy lähti kuitenkin kipuamaan määrätietoisesti ylöspäin ja vei kuin veikin erän itselleen jatkopaloilla 13-11, kun Soini ei pystynyt käyttämään seitsemää eräpalloa hyväkseen.

Toinen erä oli kaksijakoinen. Mickawy karkasi ensin 4-1 johtoon. Sen jälkeen suomalainen löysi jälleen jyvän ja liukui vakuuttavaan 11-5 erävoittoon. Kolmas erä oli jälleen egyptiläisen heiniä, kun Soini ei päässyt erän alussa juoneen kiinni. Erä Mickawylle 11-3. Neljännessä erässä Soini näytti jo menevän erävoittoon ollen 8-4 johdossa. Mickawy kuroi kuitenkin etumatkan kiinni ja mentiin 10-10 -tilanteessa jatkopalloille. Niissä kotikentällään pelannut Mickawy oli terävämpi, vei kaksi seuraavaa pistettä ja koko ottelun 3-1.

Soini oli luonnollisesti lopputulokseen pettynyt. ”Johdin sekä ensimmäistä että neljättä erää, ne olisi vaan pitänyt hoitaa kotiin. Jos olisin ensimmäisen erän voittanut, niin veikkaan, että olisin hoitanut koko ottelun. Oli vaan paha paikka. Kun on ensimmäistä kertaa tällaisessa tilanteessa, niin eräpalloissa käsi tärisi niin, että hyvä kun maila pysyi kädessä.”

Mickawy oli helpottunut ottelun jälkeen. ”Emilian pelityyli on hyvin erilainen kuin monen muun pelaajan. Hän jäädyttää pelin pehmeillä lyönneillä ja hänen stopparinsa ovat eriomaisia. Jouduin liikkumaan paljon ja olin koko ajan vähän varpaillani. Turnauksen ensimmäinen ottelu on aina vaikea.”

Ensimmäisenä suomalaisena naisena 25 vuoteen MM-kilpailuissa pelannut Soini kuittasi turnauksesta kuitenkin sen verran pisteitä tililleen, että maailmanranking nousee nykyiseltä sijalta 59 muutaman sijan ylöspäin. Seuraavaksi Soini pelaa marraskuun alussa Detroitissa järjestettävässä 30.000$:n ammattilaisturnauksessa.