OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

EU on periaatteessa hyväksynyt Brexit- pidennyksen, mutta päivämäärää ei ole vielä asetettu – Komissio

Bryssel on näyttänyt vihreää valoa Brexit-pidennykselle, mutta ei aseta päivämäärää, ennen ensiviikon alkua, Reuters toteaa.

Parlamentti on ollut epätoivoinen, odottaessaan EU:n 27 johtajan näennäisesti päättävän seuraavasta askeleesta, hankalasta Brexit-kriisin hallitsemasta Britannian politiikasta. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että ryhmä on valmis tekemään päätöksensä pidennyksestä hieman pidemmälle aikavälille.

Pääministeri Boris Johnson varoitti perjantaina Britannian lainvalvojia siitä, että hän jatkaa suunnitelmiaan EU lähdöstä, jos he hylkäävät hänen pyyntönsä parlamentin alahuoneessa maanantaina suoritettavasta pikakyselystä.

Britannian pääministeri julkisti torstaina ehdotuksia ennenaikaisista yleisvaaleista ja kehotti alahuoneen parlamentin jäseniä sopimaan maanlaajuisesta äänestyksestä joulukuun puolivälissä.

Työväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyn on päättänyt sulkea puolueensa tuen Johnsonin äänestysehdotuksesta, kunnes Bryssel myöntää kunnon pidennyksen, joka estää hallitusta vetämästä Britanniaa ulos EU:sta sopimuksettomassa tilassa.
RT