OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Kallio keskeytti Australiassa “Parempi unohtaa viikonloppu mahdollisimman pian”

Ruudusta 18 Australian osakilpailuun startannut Mika Kallio keskeytti vajaa kolme kierrosta ennen maalia. Kuva: Gold and Goose

Mika Kallio keskeytti Australian Phillip Islandin radalla ajetun kauden kolmanneksi viimeisen MotoGP-sarjan osakilpailun.

KTM:n kilpakuljettajana kauden viimeiset kuusi osakilpailua toimiva Mika Kallio keskeytti tänään aikaisin aamulla Suomen aikaa käydyn Australian MM-osakilpailun kärsittyään rajuista pito-ongelmista. 

Ruudusta 18 tiimikaverinsa Pol Espargaron rinnalta startannut suomalainen nousi kolme sijaa pian startin jälkeen viidenneksitoista, jonka piti suurimman osan kilpailusta. Vajaa kolme kierrosta ennen ruutulippua sijalle 18 pudonnut Kallio ajoi kuitenkin varikkopilttuuseensa. 

– Näin, että tuskin pisteille päästään, ja kun koko kilpailu oli ollut sellaista selviytymistaistelua, päätin ajaa boksiin ja unohtaa koko tämän viikonlopun, Kallio kiteyttää vaikeuksien sävyttämää taistoaan. 

Australian osakilpailu startattiin aurinkoisessa säässä, mutta kilpailun lopussa radalla nähtiin sadepisaroita. Kuva: Gold and Goose

Vielä sunnuntaiaamuun lauantaisen kovan tuulen takia siirretyissä aika-ajoissa suomalaisella oli vauhti paremmin kohdillaan, ja hän jäi vain niukasti tallikaveristaan.

– Se oli ainoa hyvä puoli tässä viikonlopussa, että pystyin puristamaan aika-ajoissa niin lähelle Polia, jolla on huomattavasti enemmän kokemusta Australiasta. Itse kun olen viimeksi ajanut täällä 10 vuotta sitten MotoGP-pyörällä. Mutta itse kilpailuun muutettiin säätöjä ja valittiin kovin mahdollinen rengasseos, joka osoittautui heti kilpailun alussa virheelliseksi.

Koko KTM-tiimi tuskaili vaikeuksien kanssa läpi viikonlopun. Itävaltalaistalli ei päässyt vaikeiden sääolosuhteiden takia testaamaan pyörän säätöjä ja renkaita halutulla tavalla.

– Koko viikonloppu oli jo pelkästään sään takia yhtä taistelua. Kaikilla KTM-kuskeilla oli samat ongelmat, vauhti oli täysin hukassa. Ja sitten oli vähän arpapeliä millä rengastuksella lähdetään kisaan. Heti kilpailun alussa jo huomasin, että vauhti oli hukassa ja rengas suti. Puolessa välissä rengas oli jo aivan loppu ja sen jälkeen homma oli pelkkää taistelua.

Kallio suuntaakin katseensa jo kauden toiseksi viimeiseen MM-osakilpailuun, joka ajetaan Malesiassa tulevana viikonloppuna.

– Malesiassa tulee tuskin sitä ongelmaa olemaan, ettei saataisi kylmyyden takia renkaita toimimaan. Sinne on ihan hyvät odotukset, koska olen siellä ajanut viimeksi talvitesteissä ja siellä on muutenkin oltu usein. Pitäisi olla helpompi paikka mulle. Uskotaan, että siellä saataisiin kokonaisuutena tiiminä homma toimimaan, Kallio päättää. 

Australian osakilpailun voittoon ajoi maailmanmestaruuden jo varmistanut Hondan Marc Marquez. Toiseksi sijoittui Hondan satelliittitiimin britti Cal Crutchlow ja kolmanneksi kotiyleisön edessä kisannut Pramac Racingin Jack Miller. 

Australian osakilpailun tulokset

Teksti: Mika Kallion Tiedotus