OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Venäjän Lavrov varoittaa Yhdysvaltoja horjuuttamasta itsenäistä Syyriaa

Syyrian valtion suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta horjuuttavia asioita on vältettävä, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeolle, näiden puhelinkeskustelun aikana lauantaina, ulkoministeriö sanoi.

Aiemmin tällä viikolla amerikkalaisia joukkoja lähetettiin Syyrian koilliseen provinssiin Deir ez-Zoriin väitetyllä tehtävällä suojella paikallisia öljykenttiä islamilaisen valtion (IS, entinen ISIS) terroristeilta.
Moskova katsoo teon kansainvälisen oikeuden rikkomuksena ja muistutti, että kaikki Syyrian luonnonvarat kuuluvat Damaskokselle.

Lavrov ja Pompeo keskustelivat Yhdysvaltojen aloitteesta myös erillisiä kysymyksiä liittyen Moskovan ja Washingtonin välisiin suhteisiin, ministeriö lisäsi.
RT