OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ihmiset paniikissa Indira Gandhin kansainvälisellä lentokentällä New Delhissä

Todistajien mukaan matkustajia kiellettiin poistumasta T3-terminaalista, koska poliisit oli lähetetty tutkimaan lentokentälle jätettyä epäilyttävää laukkua. Alustavien raporttien mukaan se voi sisältää räjähtävää yhdistettä, jota käytetään pommien valmistuksessa.

Epäillyttävä musta laukku löydettiin hylättynä saapumishallista perjantaina noin kello 1.00 aamuyöstä paikallista aikaa. Pommiryhmä ja pommikoira kutsuttiin välittömästi paikalle tutkimaan asiaa.

Laukku poistettiin tämän jälkeen paikalta ja laitettiin jäähdytystilaan.

Lentokenttäpoliisin varapäällikkö Sanjay Bhatia kertoi, että laukkua ei ole vielä avattu ja “näyttää siltä, että sisällä on johtoja.” Hän ei kommentoinut tarkemmin sisältöä.

Intian tiedotusvälineiden lainaamien virallisten lähteiden mukaan alustavat testit osoittivat, että laukku voi sisältää räjähtävää yhdistettä RDX:ä, jota käytetään usein kotitekoisten pommien valmistukseen, mutta asian varmistamiseksi tarvitaan lisätestejä.

Times of India -toimittaja Raj Shekhar Jha kertoi, että epäilyttävä laukku ei tullut yhdeltäkään lennolta. Hän myös tweettasi, että pommiryhmän suorittama alustava tarkastus antoi “positiivisen signaalin” räjähteille.
RT