OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Venäjän Zircon-risteilyohjus tulee uusimpaan korvettiin

Huippuohjattava Zircon risteilyohjus, joka saavuttaa yli mach 5 nopeuden, asennetaan Venäjän laivaston uusimmalle korvetille, jonka on tarkoitus tulla palvelukseen ensi kuussa.
Venäjän presidentti Vladimir Putin astui torstaina Gremyashchiy-korvetin kannelle vieraillessaan Venäjän länsimaisimmalla telakalla Kaliningradissa.

Uusin alus oli alunperin suunniteltu kuljettamaan 3M-54 Kalibr -risteilyohjuksia, mutta sen kapteenin mukaan alus voidaan varustaa myös erittäin hyvin 3M22 Zircon -merialueilta laukaistavIlla risteilyohjuksilla, jotka ovat parhaillaan kehitteillä. Presidentti vahvisti, että “Zirconit tulevat varmasti olemaan siellä.”

Zirconia kuvataan yhdeksi Moskovan varmuusohjelman kruununjalokiviksi, joka sisältää monentyyppisiä ohjattavia yliääniohjuksia. Putin sanoi helmikuussa, että Zirconit pystyvät tuhoamaan yli 1 000 km: n päässä sijaitsevia meri- ja maakohteita.
RT