OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Salmonellapelko pakotti jatkamaan laajaa hummus -tuotteiden poisvetoa

Laajaa hummus -tuotteiden poisvetoa on jatkettu, ja siihen sisältyy nyt noin 80 tuotetta, jotka ovat mahdollisesti salmonellan saastuttamia, maan elintarviketurvallisuusviranomainen (FSA) on varoittanut.

Dippivalmistaja Zorba Delicacies teki hälytyksen havaittuaan tuotteista mahdollista saastumista lokakuun viimeisellä viikolla. Zorba toimittaa merkittäville vähittäiskauppoille, kuten Aldi, Lidl, Sainsbury’s, John Lewis ja Iceland.

Alkuperäinen markkinoilta vetäminen koski tavaroita, joiden viimeinen käyttöpäivä oli 7. marraskuuta asti, mutta jota on nyt pidennetty kymmenellä päivällä tuotteisiin, joiden viimenen käyttöpäivä on 17. marraskuuta.

Yrityksen mukaan markkinoilta vetäminen on puhtaasti varotoimenpide siihen saakka, kunnes voidaan suorittaa lisätestejä.

Food Standard Agency on kehottanut kansalaisia olemaan syömättä tällaisia tuotteita ja palauttamaan ne takaisin myymälään, jossa he saavat täyden hyvityksen. Iso-Britannia kuluttaa 12 000 tonnia hummusta vuodessa.

Salmonellaoireisiin sisältyy tyypillisesti kuume, ripuli ja vatsakouristukset.
RT