OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Tuhannet iranilaiset osoittavat mieltään entisen Yhdysvaltain suurlähetystön ulkopuolella

Tuhannet ihmiset kokoontuivat maanantaina entiseen Yhdysvaltojen suurlähetystöön Teheranissa ja muissa Iranin kaupungeissa laulamalla iskulauseita “Kuolema Ameriikalle” ja “Kuolema Israelille”, Yhdysvaltojen suurlähetystön valtaamisen 40-vuotisjuhlan kunniaksi.

Mielenosoittajia nähtiin polttavan Yhdysvaltain lipun jäljennöksiä ja heiluttaen presidentti Trumpia pilkkaavia merkkejä. Valmistellen vuosipäivän tapahtumia, Iranin viranomaiset paljastivat entisessä suurlähetystössä uusia amerikkalaisvastaisia seinämaalauksia, jotka kuvaavat murenevaa vapaudenpatsasta – joita edelleen kutsutaan ”vakoojiksi” Iranissa, Miki Hiirtä savuavalla aseella, iranilaisten aikaisemmin tänä vuonna pudottama Hawk-vakoojadroonia ja veressä kelluvia kalloja.

Puhuessaan entisen lähetystön edessä Iranin armeijan komentaja, kenraali Abdolrahim Mousavi nimitti Amerikkaa skorpioniksi ja väitti, että painostuksen aikakausi on ohitettu.

Korkein johtaja Ajatollah Ali Khamenei uusi sunnuntaina pidetyssä televisioidussa puheessaan neuvottelukiellon Yhdysvaltojen kanssa. ”Yksi tapa estää Amerikan poliittinen soluttautuminen on kieltää kaikki neuvottelut Amerikan kanssa. Se tarkoittaa, että Iran ei taivu Yhdysvaltojen painostuksesta. Ne, jotka uskovat, että neuvottelut vihollisen kanssa ratkaisevat ongelmamme, ovat 100% väärässä ”, hän sanoi.
RT