OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö asetti sanktiot Khamenein pojalle ja Iranin kenraalikunnalle

Yhdeksän ihmistä, mukaan lukien Iranin korkeimman johtajan Ajatollah Ali Khamenein poika ja Iranin asevoimien kenraalikunta, sisällytettiin Yhdysvaltojen mustalle listalle, Yhdysvaltojen Teheranin suurlähetystön 1979 tehdyn valtaamisen 40-vuotis muistopäivänä.

Uusi Teherania koskeva pakotekierros julkistettiin Yhdysvaltojen valtiovarainministeriön verkkosivuilla.

Khamenein poika Mojtaba Khamenei on vaikutusvaltainen uskonnollinen ja poliittinen hahmo maassa. Eurooppalaiset lähteet mainitsivat aiemmin hänen nimensä isänsä mahdollisten seuraajien joukossa Iranin korkeimmaksi johtajaksi.

Iranin oikeuslaitoksen päällikkö ja Ajatollah Ali Khamenein henkiöstöpäällikkö olivat myös niitä, jotka joutuivat Yhdysvaltojen sanktioiden alaisuuteen.

Lisäksi mainitut rajoitukset kohdistuivat Ali Khamenein sisäpiirin valitsemattomiin virkamiehiin, jotka ovat auttaneet korkeinta johtajaa ”toteuttamaan hänen epävakautta aiheuttavan politiikkansa”, Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin sanoi lausunnossaan.

Hän väitti, että luettelossa olleet osallistuivat 1983 Yhdysvaltain Beirutissa olleen merivoimien ja 1994 Argentiinalais-Israelilaisen yhdistyksen pommituksiin, kidutukseen, laittomiin tappamisiin ja sortoihin. Seuraamukset jäädyttävät kaikki rajoitettujen henkilöiden yhdysvaltalaiset varat ja kieltävät amerikkalaisten yhteisöjen tekemästä kauppaa heidän kanssaan.
RT