OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Intia pyytää Moskovaa nopeuttamaan S-400-järjestelmien toimitusta – puolustusministeri

Intian tiedotusvälineiden mukaan New Delhi tulee painostamaan Moskovaa nopeuttamaan edistyneiden S-400 ohjuspuolustusjärjestelmien toimitusta. Pyyntö osuu puolustusministeri Rajnath Singhin 3 päivän vierailuun Venäjälle.

Intian ostaman korkeateknologian sotilaallisen laitteiston odotetaan olevan tärkein asialista Singhille, joka saapui Moskovaan tiistaina. Intian on tarkoitus hankkia viisi S-400-patteristoa osana 5,4 miljardin dollarin kauppaa.

Asiaan perehtynyt lähde kertoi Times of India -lehdelle, että New Delhi oli myöhässä järjestelmän ensimmäisestä maksusta, viivästyttäen toimitusta useilla kuukausilla. Lähteen mukaan Venäjä on kuitenkin ilmoittanut yrittävänsä edelleen pysyä alkuperäisessä toimitusaikataulussa, mutta New Delhi toivoo entisestään nopeutettua prosessia.

Singh vierailee todennäköisesti S-400-tuotantolaitoksissa Pietarissa torstaina – ehkä heijastus New Delhin kärsimättömyydestä vastaanottaa tilattuja aseita. Moskovaan saapuessaan Singh puhui Venäjän puolustusteollisuuden toimitusjohtajille ja vihki Intian ja Venäjän puolustusteollisuusyhteistyökonferenssin. Uuden konferenssin tavoitteena on edistää teknologian siirtoa ja investointeja Intian ja Venäjän puolustusteollisuuden välillä.

Washington on kiihkeästi vastustanut S-400 -kauppaa ja yrittänyt painostaa New Delhiä luopumaan sopimuksesta. Intia ei kuitenkaan tähän suostunut ja työskenteli jopa Moskovan kanssa kehittääkseen maksumekanismin, joka ohittaisi Yhdysvaltain pakotteet Venäjän asekauppaa vastaan.
RT