OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Intialainen poliitikko väittää Pakistan vapauttaneen myrkyllistä kaasua Delhin ilmaan

Delhin ennätyksellinen ilmanlaadun pilaantuminen voi johtua Pakistanin peitellystä kemiallisesta hyökkäyksestä, intialainen poliitikko väittää, lisäten samalla, että hänen väite tulisi ottaa “vakavasti”.
“On mahdollista, että kuka tahansa naapurimaa, joka pelkää meitä, on päästänyt myrkyllistä kaasua”, BJP puolueen johtaja Vineet Agarwal Sharda sanoi.

Mainittuaan Pakistanin ja Kiinan kahdeksi pääepäillyksi, Sharda sanoi, että Intian on “harkittava vakavasti” päästääkö Islamabad myrkyllisiä aineita Delhin ilmaan. Hän syytti myös Pakistania pääministeri Narendra Modin, BJP:n jäsenen, pelottelusta ja totesi surkeasti, ettei Intia ole koskaan menettänyt sotaa ydinaseelliselle naapurilleen.

Hän kritisoi myös hallituksen virkamiehiä, jotka ovat syyttäneet tehtaiden ja maatalouden päästöjä syynä vaarallisille ympäristöolosuhteille.

”Viljelijä on maamme selkäranka. Viljelijöitä ja teollisuutta ei pidä syyttää ”, BJP:n johtaja sanoi.

Intian virkamiehet ovat etsineet ratkaisua – tai tässä tapauksessa tekosyitä – Delhin vaaralliselle ilmansaastetasolle.

Aiemmin tällä viikolla terveysministeri Harsh Vardhan ehdotti, että vitamiinirikasten porkkanoiden syöminen voisi auttaa suojaamaan intialaisia ilmansaasteisiin liittyviltä sairauksilta.
RT