OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Yhdysvaltojen ja Kiinan välinen kauppa laskenut 67 miljardia dollaria tänä vuonna vahingoittaen molempien taloutta

Maailman kahden suurimman talouden, Yhdysvaltojen ja Kiinan, välinen kauppa on vähentynyt voimakkaasti tämän vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana käynnissä olevan kauppasodan vuoksi.

Yhdysvaltojen tuonti Kiinasta laski 53 miljardia dollaria noin 342 miljardiin dollariin. Syyskuussa Yhdysvallat toi tavaroita hieman yli 40 miljardin dollarin edestä, kun se vuotta aiemmin oli lähes 48 miljardia dollaria.

Vienti Kiinaan laski myös noin 78,7 miljardiin dollariin verrattuna viime vuoden 93,3 miljardiin dollariin. Kaupan alijäämä Kiinan kanssa laski 263 miljardiin dollariin lähes 302 miljardista dollarista vuoden 2018 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana.

YK: n uudessa raportissa todettiin, että käynnissä oleva kauppasota vahingoitti molempia talouksia.

Tällainen kaupppasota ei vahingoita vain tärkeimpiä pelaajia, se vaarantaa myös maailmantalouden vakauden ja tulevan kasvun”, sanoo UNCTAD:n (YK: n kauppa- ja kehityskonferenssi) kansainvälisen kaupan ja hyödykkeiden divisioonan päällikkö Pamela Coke Hamilton lausunnossaan.

Tilanne kahden maan välillä on jatkunut yli vuoden, mistä on seurauksena useat tuonnin korotukset ja rajoitukset. Osapuolet ovat yrittäneet viimeistellä uutta sopimusta viime viikkoina. Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja hänen kiinalaisen kollegansa Xi Jinpingin odotetaan tapaavan lähitulevaisuudessa keskustellakseen kauppasopimuksen mahdollisesta ensimmäisestä vaiheesta.
RT