OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

EU julkistaa Turkkiin kohdistuvan pakoteohjelman Kyproksen porauksista

Euroopan unioni on julkistanut järjestelmän pakotteiden asettamiseksi Turkille sen kaasunporauksesta Välimeren vesillä Kyproksen edustalla. Yhtään turkkilaista yritystä tai virkamiestä ei kuitenkaan ole vielä kohdennettu, AP kertoi.

EU:n ulkoministerit hyväksyivät maanantaina mekanismin, jonka avulla “voidaan rangaista henkilöitä tai yhteisöjä, jotka ovat vastuussa hiilivetyjen luvattomasta poraustoiminnasta tai osallistumisesta siihen”, lausunnon mukaan.

EU:n jäsenvaltiot voivat nyt esittää niiden henkilöiden nimet, jotka heidän mielestään tulisi olla listattuna. Seuraamuksiin sisältyy matkustuskieltoja ja omaisuuden jäädyttämistä ihmisille ja yrityksille tai organisaatioille. EU:n kansalaisten ja yritysten rahansiirto näiden tahojen välillä olisi kiellettyä.

Turkki sanoo suojelevansa energiaetujaan ja jaetun saaren pohjoisosassa asuvia kyproksen-turkkilaisia.
RT