OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Katalonian itsenäisyyttä vaativat mielenosoittajat tukkivat Espanjan ja Ranskan tärkeimmän tieyhteyden

Mielenosoittajat tukkivat maanantaina rajapyykin AP-7-moottoritiellä, joka yhdistää Espanjan Katalonian alueen Ranskaan, pysäyttäen liikenteen molempiin suuntiin, Reuters lainasi Katalonian poliisin tiedottajaa.

Noin 80 ihmistä katkaisi moottoritien La Jonqueran rajapyykillä, osa Ranskan puolella ja loput Espanjassa.

Salainen kampanjaryhmä “Demokraattinen Tsunami”, joka viime kuussa järjesti joukkomielenosoituksia myös Barcelonan lentokentällä, otti vastuun häiriöstä.

Kataloniaa on kohdannut monet mielenosoitukset siitä lähtien, kun lokakuun puolivälissä yhdeksän, epäonnistunutta itsenäisyystapahtumaa vuonna 2017 vetänyttä, johtajaa tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin.