OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Meksiko tarjoaa Moralesille turvapaikkaa

Meksikon ulkoministeri Marcelo Ebrard kertoi, että hänen maansa antaa turvapaikan Bolivian entiselle presidentille Evo Moralesille, jos hän sitä pyytää. Ebrard kertoi, että yli 20 Bolivian lainsäätäjää ja hallituksen virkamiestä on jo turvautunut Meksikon virallisiin tiloihin La Pazissa.

“Meksiko on vastaanottanut turvapaikka- ja koskemattomuusperiaatteidensa mukaisesti Boliviasta 20 johtoon kuuluvia ja lainasäätäjiä virallisiin tiloihinsa La Pazissa, joten päätimme tarjota turvapaikan myös Evo Moralesille”, Ebrard twiittasi.

Morales erosi sunnuntai iltana sen jälkeen, kun sekä armeija että poliisi oli kehottanut häntä eroamaan laajalle levinneiden mielenosoitusten keskellä, jotka ovat vavisuttaneet valtiota 20. lokakuuta pidettyjen yleisten vaalien jälkeen. Morales voitti ensimmäisen kierroksen saatuaan niukan 10 prosentin voiton, joka vaaditaan uusintavaalien välttämiseksi. Oppositio kiisti lopputuloksen väittäen, että Morales oli puuttunut ääntenlaskentaan.

Organization of American States (OAS) alustava raportti väitti, että oli “tilastollisesti epätodennäköistä”, että Morales olisi voinut saada 10 prosentin johdon. Morales ilmoitti eroamisestaan ​​toivoen, että se lopettaisi väkivallan levottomuuksien keskellä.
RT