OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Pakistanin tiedustelupäällikkö vierailee Kabulissa lisääntyneiden jännitteiden aikana

Pakistanilainen valtuuskunta oli Kabulissa maanantaina tapaamassa Afganistanin viranomaisia lisääntyneiden jännitteiden vuoksi, Afganistanin virkamies sanoi. Kokous on ensimmäinen sen jälkeen, kun Pakistanin suurlähetystö sulki Kabulissa sijaitsevan konsulaariosaston aiemmin tässä kuussa määrittelemättömien turvallisuusongelmien vuoksi.

Afganistanin kansallisen turvallisuusneuvonantajan Kaber Haqmalin mukaan osapuolet keskustelivat pyrkimyksistä normalisoida suhteita. Hän kertoi, että Afganistanin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Hamdullah Mohib on tavannut Pakistanin tiedustelupalvelun johtajan kenraali Faiz Hameedin ja Pakistanin ulkoministerin Suhail Mahmoodin, AP kertoi.

Kabul syyttää Islamabadia tukemasta Talebania maan pitkittyneessä sodassa, syytös, jonka Pakistan kiistää. Molemmat maat myös syyttävät toisiaan, ampumasta heidän yhteisen rajansa yli.
RT