OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Ruotsi kehottaa terrorismin vastaista poliisia johtamaan erikoisryhmää sen jälkeen kun 15-vuotias tapettiin Malmössä.

Ruotsin poliisi on perustanut erikoisryhmän vastaamaan viimeaikaiseen väkivaltaisten rikosten lisääntymiseen, mukaan lukien ampumis- ja pommitapaukset. Poliisilla on tällä hetkellä meneillään sata räjähdyksiin liittyvää tutkimusta, joiden uskotaan liittyvän jengeihin.
Mats Löfving, poliisin Nationella Operativa avdelningen (Noa) päällikkö, on julistanut meneillään olevan joukkoväkivallan nousun “erityiseksi kansalliseksi tapaukseksi”.

Uutta crack-ryhmää johtaa Stefan Hector, joka johti terrorismin vastaista työryhmää Tukholmassa vuonna 2017 tapahtuneen Drottninggatanin-rekkahyökkäyksen jälkeen Tukholmassa.

Järjestely on seurausta 15-vuotiaan pojan ampumisesta Malmön Möllevangtorget-aukiolla lauantai iltana. Väliaikaisella yksiköllä on lisääntyneet valtuudet ja resurssit, ja se käsittelee vain “vakavaa järjestäytynyttä rikollisuutta, joka huipentuu ampumisten ja räjähteiden kautta tapahtuneisiin henkirikoksiin”.

Malmön poliisi on pyytänyt hallitukselta lisää poliiseja, tutkijoita, kuulustelijoita ja oikeuslääketieteen rikosteknikoita. Uusi työryhmä toimii nykyisten paikallisten poliisivoimien rinnalla, jotka joutuvat ponnistelemaan lisääntyneiden tapausten johdosta, mukaan lukien iso määrä käynnissä olevia räjähdetutkimuksia.

Kansallinen pommiryhmä on tämän vuoden aikana saanut noin sata hälytystä, mikä on merkittävä nousu vuodesta 2018, vaikka kuolemaan johtaneita tapauksia ei räjähdyksissä ole tapahtunut. Poliisin mukaan se on “puhdasta onnea”, että kukaan ei ole vakavammin tapauksissa loukkaantunut.

Huolimatta jengiväkivallan noususta, Ruotsin rikollisuusaste on edelleen yksi maailman alhaisimmista.
RT