OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

“The White Helmets”-ryhmän perustaja ja entinen brittiläinen upseeri Le Mesurier löydettiin kuolleena Istanbulissa

Kiistelty “The White Helmets” -ryhmä, joka tunnetaan myös nimellä ”Syyrian siviilipuolustusryhmä”, on vahvistanut, että heidän tukensa ja koulutuksensa takana oleva mies James Le Mesurier löydettiin kuolleena Istanbulissa, Turkissa.
Le Mesurierin ruumis löydettiin lähellä hänen kotiaan Istanbulin Beyoglu-alueelta. Hänen kuolemaansa liittyviä olosuhteita tutkitaan edelleen.

Turkkilainen Sözcü-sanomalehti lainaten vaimoa sanoi, että Le Mesurier oli käyttänyt lääkkeitä masennuksen hoitoon. Lehti toteaa, että itsemurha on yksi niistä vaihtoehdoista, joita poliisi työstää.

Myöhemmin päivällä “The White Helmets” vahvisti perustajan kuoleman ja ilmaisivat surunvalittelunsa sukulaisille ja tervehtivät hänen humanitäärisiä ponnistelujaan ryhmän Twitter-tilin kautta.

Länsimaiset tiedotusvälineet ovat kutsuneet “The White Helmets” ryhmän jäseniä pelottomiksi pelastustyöntekijöiksi, joita on syytetty yhteyksistä Al-Qaidaan ja muihin Syyrian terroristiryhmiin. Valokuvat ja videot esittävät “siviili-puolustus” -järjestön jäseniä poseeraamassa jihadistien kanssa.

Heitä on myös syytetty kemiallisten hyökkäysten järjestämisestä, joita länsimaat ovat käyttäneet perusteluna iskujen toteuttamisessa Syyrian armeijaa ja sen liittolaisia vastaan.

Venäjän ulkoministeriön tiedottajan mukaan Le Mesurier oli entinen MI6:n tiedustelupäällikkö.