OhoTV Suomi

Jokainen hetki on liven arvoinen

Turkki aloittaa IS-taistelijoiden palauttamisen, joukossa myös Yhdysvaltain kansalainen

Yhdysvaltain kansalainen, joka on Islamilaisen valtion (IS, entinen ISIS) jäsen on karkoitettu kotimaahansa, Turkin virkamies sanoi maanantaina sen jälkeen, kun Ankara oli aloittanut palauttamaan vangittuja IS-taistelijoita.

Turkin sisäministeriön edustaja Ismail Catakli kertoi Anadolu tietotoimistolle, että myös yksi Saksan ja yksi Tanskan kansalainen ollaan karkottamassa myöhemmin maanantaina, kun taas seitsemän Saksan kansalaista ollaan palauttamassa 14. marraskuuta.

Turkki on viime viikkojen aikana kritisoinut länsivaltioita, mukaan lukien Britanniaa ja Alankomaita, näiden kiellettyä ottamasta takaisin kansalaisiaan, jotka ovat liittyneet Islamilaisen valtion taistelijoiksi. Valtiot ovat luvanneet lähettää IS-jäsenet takaisin, vaikka näiden kansalaisuus olisi peruttu, AP kertoi.
RT